משקיעים זרים בשוק הקרקעות הישראלי – עלייה או ירידה?

משקיעים זרים בשוק הקרקעות הישראלי

שוק הקרקעות הישראלי מהווה יעד מבוקש למשקיעים מכל העולם, בשל הביקוש הגבוה לנדל"ן והצפי לעליית ערך הקרקעות. עם זאת, בשנים האחרונות חלו שינויים משמעותיים בהיקף ההשקעות הזרות, כאשר גורמים פוליטיים, כלכליים וביטחוניים משפיעים על החלטות המשקיעים. האם נרשמת עלייה או ירידה בהשקעות הזרות בקרקעות בישראל? ואילו מגמות צפויות להוביל את השוק בעתיד?

במאמר זה נסקור את המגמות המרכזיות בהשקעות הזרות בקרקעות בישראל, נסביר מהם הגורמים המשפיעים על החלטות המשקיעים, ונציג תובנות לגבי כיוון השוק בשנים הקרובות.

 

מגמות ההשקעה הזרה בשוק הקרקעות הישראלי

 ירידה במספר העסקאות – אך עלייה בהיקף ההשקעות

בשנים האחרונות נרשמה ירידה בכמות העסקאות של משקיעים זרים, אך במקביל היקף ההשקעות הכולל דווקא גדל. כלומר, משקיעים זרים מבצעים פחות עסקאות, אך כאשר הם משקיעים – מדובר בעסקאות גדולות יותר.

כך למשל, בשנת 2023 נרשמה ירידה של 62% במספר העסקאות של משקיעים זרים, אך ההשקעות הכוללות זינקו ב-40% והגיעו לכ-32.9 מיליארד דולר. הסיבה לכך היא עסקאות ענק כמו הרחבת מפעל אינטל בקריית גת, אשר היוותה כמעט מחצית מהיקף ההשקעות הזרות באותה שנה.

 

גורמים המשפיעים על החלטות המשקיעים הזרים

 יציבות פוליטית וביטחונית – השפעה ישירה על ההשקעות

המשקיעים הזרים מושפעים מהתנודות הפוליטיות והביטחוניות בישראל. במהלך שנת 2023, חלה ירידה משמעותית בהשקעות הזרות בעקבות חוסר יציבות פוליטית והמתיחות הביטחונית הגוברת, כולל פרוץ מלחמת חרבות ברזל ברבעון האחרון של השנה.

למשקיעים זרים ישנה נטייה להימנע מהשקעה במדינות בהן קיימת חוסר ודאות גבוהה. כאשר השוק מראה סימני התייצבות, אנו רואים חזרה מסוימת של משקיעים זרים, כפי שנרשם במחצית הראשונה של 2024.

מדיניות ממשלתית ורגולציה על השקעות זרות

הממשלה ורשות מקרקעי ישראל (רמ"י) מקבלות החלטות שמשפיעות על השקעות זרות, כמו שינויי מיסוי על רכישת קרקעות והגבלות על משקיעים שאינם אזרחים ישראלים.

שינויים ברגולציה עשויים להרתיע חלק מהמשקיעים, אך מנגד, הקלות רגולטוריות יכולות להפוך את שוק הקרקעות הישראלי לאטרקטיבי יותר להשקעה בינלאומית.

 

כיצד השקעות זרות משפיעות על מחירי הקרקעות בישראל?

ביקוש מוגבר לקרקעות באזורים מסוימים

משקיעים זרים נוטים להתמקד באזורים אסטרטגיים, בעיקר במרכז הארץ ובפרויקטים של נדל"ן יוקרתי. כאשר ישנה עלייה בביקוש מצד משקיעים בינלאומיים, הדבר תורם לעליית ערך הקרקעות באותם אזורים.

לעומת זאת, כאשר יש ירידה בהשקעות הזרות, מחירי הקרקעות עלולים להתייצב או אפילו לרדת, במיוחד באזורים שהיו תלויים בהשקעות מחו"ל.

 כיצד קרקעות הופכות ליעד השקעה מבוקש?

קרקעות באזורים עם פוטנציאל הפשרה לבנייה הן היעד העיקרי של המשקיעים הזרים. ככל שתהליכי שינוי הייעוד מתקצרים ויש יותר ודאות לגבי עתיד הקרקע, כך הערך שלה עולה.

משקיעים שמזהים קרקעות עם תהליכי שינוי ייעוד מתקדמים יכולים להרוויח תשואות גבוהות בטווח הארוך.

 

מה צפוי לקרות בעתיד? האם נראה עלייה מחודשת בהשקעות הזרות?

התאוששות בהשקעות הזרות ב-2024

על אף הירידה במספר העסקאות ב-2023, הנתונים מהמחצית הראשונה של 2024 מצביעים על עלייה של 16% במספר העסקאות בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה הקודמת. היקף ההשקעות אף קפץ ב-70% והגיע ל-11.8 מיליארד דולר.

נתונים אלו מעידים על חזרה מסוימת של אמון המשקיעים הזרים בשוק הקרקעות הישראלי, אך קצב ההתאוששות תלוי בגורמים כמו יציבות כלכלית ומדיניות המיסוי הממשלתית.

האם זה הזמן להשקיע בקרקע?

המשקיעים הזרים מהווים גורם משמעותי בשוק הקרקעות, אך הירידה בפעילותם יכולה להוות הזדמנות למשקיעים מקומיים לנצל מחירים יציבים ולרכוש קרקעות לפני שהמחירים יעלו מחדש עם חזרת ההשקעות הזרות.

משקיעים חכמים מחפשים כעת קרקעות עם פוטנציאל השבחה, במיוחד באזורים שצפויים לעבור תהליכי פיתוח עירוני.

 

עלייה או ירידה בהשקעות הזרות?

הנתונים מהשנים האחרונות מצביעים על מגמה מעורבת מצד אחד, מספר העסקאות של משקיעים זרים ירד, אך מצד שני, היקף ההשקעות הכולל דווקא עלה בשל עסקאות גדולות.

כעת נראה כי שוק הקרקעות הישראלי מתחיל לראות התאוששות בהשקעות הזרות, אך ההמשך תלוי בגורמים כלכליים, פוליטיים וביטחוניים.

למשקיעים שמחפשים הזדמנויות בקרקע, זו יכולה להיות תקופה מצוינת לבחון אפשרויות רכישה לפני שהשוק יתחזק שוב.

 

מחפשים השקעה בקרקע עם פוטנציאל רווחי? קבוצת שדות כאן בשבילכם!

אם אתם רוצים לנצל הזדמנויות בשוק הקרקעות הישראלי, קבוצת שדות היא הכתובת שלכם. אנו מתמחים באיתור קרקעות עם פוטנציאל השבחה גבוה, ומלווים משקיעים בכל שלבי הרכישה, התכנון והשקעת הקרקע.

 

צרו קשר עוד היום לפגישת ייעוץ וגלו כיצד תוכלו להרוויח מהשקעות חכמות בקרקעות!

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email